T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / ALANYA - Kestel Akdeniz Ortaokulu

WE MAY LOOK DIFFERENT BUT WE ARE THE SAME eTWİNNİNG PROJEMİZ

WE MAY LOOK DIFFERENT BUT WE ARE THE SAME

PROJE ADI: WE MAY LOOK DIFFERENT BUT WE ARE THE SAME

PROJE ORTAKLARI:Pantelis Defteros (Kurucu üye)

                             Ebru Taşkın (Kurucu ortak/ Kestel Akdeniz Ortaokulu,Alanya/Turkiye)

                             Türkiye (1)                                                 

                            Yunanistan (3)                    

PROJENİN AMACI: Projemizin amacı öğrencilerimize farklılıkları kabul etmeyi, farklı kültürlere saygı duymayı öğretebilmektir. Bu amaçla iki kültürünün öğrencileri karşılıklı etkileşimlerde bulunacak, ortak çalışmalar üretecek ve birbirlerini tanımaya çalışarak aslında insan oma paydasında birleştiğimizi kavrayabilecektir.

 

PROJE TANITIMI: Proje başlangıcında öğrencilerimiz nezaket kuralları çerçevesinde ve birebir olarak farklı kültürden yaşıtlarıyla çevrimiçi  olarak tanışmış, kendilerini ve günlük hayatlarını kısaca özetlemişlerdir. Sonrasında avatarlarını oluşturarak sisteme yüklemişlerdir. Ardından projemiz ile ilgili logo çalışaları yapılmış ve oylama sonucu öğrencimiz Nisa Nur Karaduman’ın logoso projeyi temsil etme hakkı kazanmıştır. Proje devamında, farklılıklara hoşgörü ile yaklaşmak ana fikriyle yazılmış bir hikayeyi her iki ülkenin öğrencileri de okumuş ve hikayeyi kendilerine göre resimlemişlerdir. Bu resimleri sanal ortamda sergi haline getirilmiştir. Aynı hikaye üzerinden drama çalışmaları yapılmış, online buluşma ile gösteri şeklinde sunulmuştur. Ülkemizin yaşadığı deprem felaketinin ardından, her iki ülkenin öğrencileri de duygularını, dileklerini içeren mektuplar yazmışlar ,mektuplar canvada sunum haline getirilerek paylaşılmıştır.

Bunların yanında, uluslararası eşzamanlı olarak kutlanan Outdoor Classroom Day, Coding Week, Internet Safety Day, Earth Day, Christmas, Easter gibi kutlama günlerinde de ortak çalışmalar yaparak bu kültürlerle ilgili fikirler oluşturmuşlardır. Ayrıca öğrencilerimiz, Canva, Padlet, Pixelart,Storyjumper, Chatterkid,Phinish, Avatoon,Zepeto gibi web2 araçlarını kullanmada yetkinlik kazanmışlardır.

 

11-06-202311-06-202311-06-202311-06-202311-06-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.06.2023 - Güncelleme: 11.06.2023 21:25 - Görüntülenme: 74
  Beğen | 7  kişi beğendi