T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / ALANYA - Kestel Akdeniz Ortaokulu

THE MAGIC OF 4 POWERS eTwinning Projemiz

5/A Sınıfımızın uluslararası olarak  yürüttükleri "The Magic of 4 Powers" isimli yaşamsal elementlerin değeri ve korunması amacında olan projeleri  için yıl boyunca yaptığı bazı çalışmalar.

PROJE ADI: THE MAGIC OF 4 POWERS

PROJE ORTAKLARI: Iuliana Rădulescu (Moldova/ Proje Kurucusu)

                             Ebru Taşkın (Alanya Kestel Akdeniz Ortaokulu/Türkiye)

                             Turkiye (5)

                             Romanya (4)

                             İspanya (1)

                             Moldova (4)

                            Yunanistan (1)                 

PROJENİN AMACI: Projemizin temel amacı yaşam için gerekli olan dört temel elementin önemini öğrencilerimize kavratmaktır. Hava, su, toprak ve ateşin her tür yaşam formu için gerekliliğini, bu kaynakları böse harcamadan, verimli kullanmanın önemini öğrencilerimize eğlenceli aktivitelerle kavratmak, süreç içerisinde web2 araçlarını etkin kullandırmak ve farklı ülkelerden kültürlerle tanışıp kaynaşarak bu çalışmaları daha ilgi çekici hale getirmek projemizin alt amaçlarıdır.

 

PROJE TANITIMI: Proje süresince öğrencilerimiz farklı ülkelerden akranlarıyla tanıştı ve yaptıkları tüm çalışmaların yansımalarını onların gözünden de görme imkanı yakaladı. Hava, su, ateş ve toprak temalarıyla ilgili logo, resim, resim deney çalışmalarının yanında; uluslararası eşzamanlı olarak kutlanan Outdoor Classroom Day, Coding Week, Internet Safety Day, Earth Day, Christmas, Easter gibi kutlama günlerinde de ortak çalışmalar yaparak bu kültürlerle ilgili fikirler oluşturmuşlardır. Buna ek olarak Canva, Padlet, Pixelart,Storyjumper, Chatterkid,Phinish, Avatoon,Zepeto gibi web2 araçlarını kullanmada yetkinlik kazanmışlardır.

                Earth temasının olduğu nisan ayında öğrencilerimizin kendi elleriyle ekip, diktikleri tohum ve fidelerden oluşan kendi sınıfımıza ait çiçek bahçesi oluşturulmuş ve bakımı da üstlenilerek sürekliliğini sağlanmıştır. Yeni yılda ortak ülkelerden yaşıtlarıyla karşılıklı kutlama kartları gönderilmiştir.

 

11-06-202311-06-202311-06-202311-06-202311-06-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.06.2023 - Güncelleme: 11.06.2023 21:17 - Görüntülenme: 75
  Beğen | 5  kişi beğendi